S*Luddhögens Onyxia

IMG_2959

Född: 2012-11-02

NFO ns 09 23, Norsk skogkatt, svartsilvertigré med vitt

Mor: S*Luddhögens Delilah, NFO as 09 24
Far: S*Drakborgens Xerxex Bärsärk, NFO ns 02 21

Stamtavla

GSD IV negativ via föräldrar
HCM u.a. 2014-01-13
PK-deficiency negativ

Efter att ha letat Norden runt efter min blivande avelshona återvände jag till slut till S*Luddhögens som Stjärna kommer ifrån. S*Luddhögens Delilah är en hona med en underbar benstomme, härligt silver och ett ljuvligt temperament. Eftersom jag var väldigt nöjd med Stjärna från hennes första kull blev jag väldigt intresserad när jag såg att Delilah skulle ha kull igen.

Onyxia blir nog inte riktigt lika stor som sin syster och mamma, men 3 år gammal ligger hon på drygt 5 kg vilket är en bra vikt för en hona.  Från sin mamma har hon  fått en fin silverfärg och ett underbart temperament. Har vi folk hemma eller om vi är på besök hos någon låter hon sig glatt skickas från famn till famn och spinner mest hela tiden. Utställningar är hon lite skeptisk till nu när hon är fertil, men hon följer gärna med på besök hos vänner eller ut i koppel. Hon är helt klart den mest sociala av våra katter som glatt hälsar på alla besökare. Hon spinner för allt och ingenting, när hon är nöjd, när hon vill något, när hon inte får som hon vill osv. De första nätterna hade vi henne instängd i sovrummet hos oss och då satt hon vid dörren och spann tills både matte och husse var på plats och då spann hon ännu högre. Behöver vi säga att vi föll som furor för henne?
Onyxia är en liten virvelvind och har verkligen fått fart på de andra katterna. Hon är en liten mini-diva som anser att hela världen är till för henne och blir mycket förnärmad om de andra katterna inte är på goshumör när hon är det. Vår lilla tjej är otroligt nyfiken av sig. Så fort man slår på duschen sitter hon på badkarskanten(hon älskar vatten och kommer springandes om man skvalpar med en vattenflaska), rotar man i väskan efter något ska hon vara med  och hjälpa till, pysslar man med mat skriker hon om hon inte omedelbart får smaka (även om det råkar vara något hon absolut inte gillar) och…. ja, listan på hennes egenheter kan göras lång och det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur underbar och charmig hon är. Den här raringen förgyller verkligen våra liv varje dag.

Stjärna har utvecklats väldigt långsamt och jag misstänker att det blir likadant med Onyxia så vi ser fram emot att se hur hon ser ut i framtiden. Hon har en fin längd på både kropp och svans och fina höga ben. Hon kommer aldrig bli en jättekraftig hona, men hon har en fin benstomme och har breddat en hel del på senare tid. Hon har en fin profil och haka, men huvudet skulle kunna vara aningens längre och pannan lite högre. Öronen har en bra form, ok storlek och små, små tofsar. De sitter fint, men sjunker förhoppningsvis ner lite om hon breddar ytterligare lite i huvudet. När hon slappnar av har hon en jättefin form på ögonen, i mitt tycke perfekt för en skogis, och en fin skogis-look. När hon är exalterad, vilket är nästan hela tiden, tenderar de dock att bli en smula runda.

Onyxia har gått hyfsat bra på utställningar och har många fina omdömen och ett NOM bakom sig. I och runt buren är hon oftast på strålande humör och visar glatt upp sig för publiken, men på domarbordet är humöret dessvärre inte på topp. Om det beror på hormoner, dåliga erfarenheter eller något helt annat vet vi inte, men hon får ta en paus nu och så gör vi ett nytt försök när hon fått mogna lite.

Catshark-15
Fotostund på balkongen 150810, Onyxia är här nästan 3 år

Catshark-16
Catshark-11
Catshark-12Catshark-8
Catshark-3
Finns det en kant ska benen hänga utanför. Alltid.

IMG_6850
16 månader

  
onyxiaIMG_5608

13,5 månader

IMG_6423
IMG_6758

IMG_6409
IMG_6431

IMG_6510

IMG_6454
13 månader

IMG_6350IMG_6348
12 månader

Onyxia 11 månader
11 månader

IMG_59269 månader

IMG_5781
7 månader

IMG_1200IMG_1198
3 månader. Nyinflyttad och har till slut somnat efter att sprungit runt och utforskat
sitt nya hem
67477_4994752038069_322204303_n
Nästan 11 veckor. Fotad av Jane Ehn, matte till Onyxias pappa.