Om mig

Jag som står bakom SE*Midtown Magic’s heter Malin Ekberg. Jag och min man Martin bor i Sollentuna med våra fyra katter.

Jag har velat ha katt sedan… ja, sedan jag var gammal nog att vilja ha något alls, men p.g.a. allergi i familjen var det inte möjligt. Jag var dock lyckligt lottad och gick hos en dagmamma som hade katt och sportloven spenderades hos min  moster och hennes katt Hampus så jag fick min dos av katter ändå.
Så fort jag och Martin flyttade från vår lilla studentlägenhet till en riktig lägenhet sommaren 2007 bestämde vi att det var dags att skaffa katt och efter två månader flyttade Damian in. När vi tyckte att han behövde en kompis skaffade vi ragdollen Kodak från S*Cheesericas då jag alltid drömt om en ragdoll. Så småningom fattade jag även tycke för den norska skogkatten som var så lik min älskade Hampus och efter att ha spanat på de fina katterna hos S*Luddhögens under ett halvår mailade jag direkt när S*Luddhögens Delilah fått sin första kull och efter en lång väntan flyttade Stjärna in. Efter tre år med Stjärna hade min fascination för Luddhögen-katterna bara ökat så i februari 2013 kompletterades familjen med virvelvinden Onyxia.
Planen var att Onyxia skulle bli grunden till vår uppfödning, men det gick inte riktigt som planerat. När Onyxia kastrerades tog vi istället ett litet steg tillbaka i uppfödarplanerna och blev fodervärdar till S*Segersjös Skilla. Vi fick alltså möjligheten att ha en kull hemma, men ändå få ta en liten paus från alla de beslut som en uppfödare behöver fatta (vilken hane som ska väljas, vilka ungar som ska till vilket hem o.s.v.).
Skilla fick sin foderkull våren 2018 och har nu övergått helt i vår ägo. Vi är mycket nöjda med den kull hon hade och ser verkligen fram emot att se hur hennes framtida kullar blir.

Under de år vi har haft katt har jag upptäckt charmen med utställning, skaffat mig många goda vänner inom kattvärlden och även blivit intresserad av uppfödning och genetik. Jag tycker att katten är ett fascinerande djur och slutar aldrig att förvånas över vilka personligheter de är. I mitt tycke är inget så vackert som en vuxen skogkatt och jag kan sitta hur länge som helst och beundra mina tjejer.

Jag är med i Skogkattslingan, Birka kattklubb där jag  suttit som suppleant i styrelsen 2017 och Ragdollklubben där jag satt i styrelsen samt var webassistent och avelssekreterare 2012-2015.

375935_432057953507832_171627683_n